Tortakrémek

Tortakrém receptek képpel Narancsos tortakrém: (kedvenc)

500 g mascarpone
10 dkg cukor
1 narancs leve
2 dl tejszín vagy hulala

A mascarponehoz hozzákeverjük a cukrot és 1 narancs levét, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszín felvert habját. (26-28 cm tortához) (ez a krém a nyuszi torta krémjének receptje)

Barackos túrós tortakrém:

250 g túró
fél dl tejföl
10 dkg porcukor
1 dl barack befőtt leve
4 felezett őszibarack (befőttből)
1.5 evőkanál zselatin

A barack befőtt levében feloldjuk a zseltaint, majd felforraljuk. A barackot apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz. A tejfölt és cukrot is elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a langyos zselatint. Egy 26 cm piskótához elég. Ezzel a krémmel készült a barackos túrótorta.

Vaníliás főzött krém (kevés vajjal):
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 125 g vaj
A tojássárgáját, cukrot, tejszínt és vanillincukrot összekeverjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat. A krém egy 20-22 cm torta megtöltéséhez és bevonásához, és egy 26-28 cm torta megtöltéséhez. Ezzel a krémmel készült a svéd mandultorta .

Gyors túró krém (a túró rudi torta krémje)
  • 25 dkg túró 
  • 3 evőkanál tejföl 
  • fél citrom héja 
  • 1 csomag zselatin fix 
  • 2 dl tejszín 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 4 evőkanál cukor 

A túrót, a tejföllel, és a fél citrom héjával robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a zselatin fixet és még egy percig keverjük. A tejszínt habbá verjük. A túrós krémhez hozzáadjuk a cukrot, vanillin cukrot, végül pedig a tejszínhabot. (a túró rudi tortához a krém duplája kell, a receptet itt találod)

Sárgabarackos krém (kedvenc)

  • 3 dl hulala 
  • 3 dl összeturmixolt sárgabarack (kb. 10-12 db) 
  • 3-4 szem sárgabarack apróra vágva 
  • 20 g zselatin (Dr oetker) 
  • 1.5 dl víz 
  • 2 evőkanál cukor 

A sárgabarackokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Összeturmixoljuk. (Annyi kell hogy 3 dl legyen)( A zselatint a vízzel elkészítjük a hátoldali leírás alapján. A hulalát felverjük, összekeverjük az összeturmixolt barackkal, cukorral, és az apróra vágott barackot. A langyosra hűlt zselatint is belekeverjük. (a krém megszilárdul, ha azt szeretnénk hogy krémesebb állagú legyen akkor csak 10 g zselatint készítsünk 1 dl vízzel.) (a sárgabarack torta krémje)

Grízes krém:
tortakrém receptek
Bal oldalon a kakaós, jobb oldalon a rumos.

  • 5 dl tej
  • 4 ek. búzadara
  • 12.5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek. rum vagy rumaroma vagy 3 evőkanál kakaópor

A tejből és darából a cukorral tejbegrízt főzünk. A tűzről levéve a vajat is hozzáadjuk, majd kakaóval vagy rummal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.


Csokis krém (vaj nélkül):
  • 8 dl habtejszín
  • 200 g étcsokoládé
  • 1 teáskanál zselatin
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A tejszínhabot felverjük, és 1/3-át a csokoládéhoz adjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokoládéhoz. A tejszínhab másik részét is óvatosan hozzáforgatjuk a csokoládék keverékhez.

tortakrém receptek

Dobos krém (Kiskuktától)

8 tojás
400 g cukor (én csak 350 g szoktam használni)
4 ek. kakaó kakaó
200 g étcsoki
rum ízlés szerint (én ált. nem teszek bele, mert gyereknek is készül a torta)
400 g vaj

A tojást és a cukrot felhabosítjuk. Vízgőz fölött addig kevergetjük, amíg felforrósodik, de nem forr. Hozzáadjuk a csokit, kakaót, ízlés szerint rumot. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Ha már kihűlt hozzáadjuk a puha vajat, és robotgéppel habosra keverjük.

Oreo-s tortakrém:
  • 6-7 oreo keksz összetörve
  • 500 ml tejszín
  • 3 ek. porcukor
  • 2 csomag habfixáló
A tejszínt a habfixálóbal felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és az apróra tört oreo kekszet. A recept egy 18 cm-es torta bevonásához, és megtöltéshez, vagy egy nagyobb tortaformában a torta megtöltéséhez elegendő. A porcukor arány a tortalap édességétől függően változhat, ha nem csokitortába töltjük, hanem sima piskótába, akkor növeljük meg a porcukor adagot.

Vaníliás tortakrém főzés nélkül (vaj nélküli):

4 dl habtejszín
1 csomag főzés nélküli pudingpor

A habtejszínt habverővel 2-3 percig verjük, amíg el kezd sűrűsödni. Hozzáadjuk a pudingport, és krémmé keverjük. Vigyázzunk ne keverjük sokáig, mert akkor becsomósodik! Ízlés szerint tehetünk bele gyümölcsöket, de anélkül is kiváló.

Pudingos túrókrém:

  • fél kiló túró
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 vaníliáscukor
  • 5. ek cukor + 3 ek. a pudingba
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • (Adhatunk hozzá apróra vágott barackot.)
A pudingot a 4dl tejjel, és 3 ek. cukorral elkészítjük. A túrót, tejfölt, vaníliáscukrot, cukrot összekeverjük, és hozzáadjuk a pudingot. Ízlés szerint tehetünk bele apróra vágott gyümölcsöt/mazsolát.

Trüffel krém:

  • 500 g csoki
  • 5 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
A krémet érdemes egy nappal korábban elkészíteni, hogy jobb legyen az állaga. A csokit vízgőz felett egy ek. vajjal vagy olajjal felolvasztjuk, és félrerakjuk egy kicsit. A tejszínt egy vanília rúd kikapart belsejével felforraljuk,majd hozzá keverjük az olvadt csokihoz. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.




3 megjegyzés:

  1. A narancsos tortakrém nagyon jól hangzik. Nemsokára kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Kerdesem :a csokis kremnel a felvert tejszinhab masik 2/3 hozzakeverjuk az olvasztott KIHULT csokoladehoz vagy ovatosan hozzaforgatjuk a meleg csokolade keverekbe? Koszonom a valaszt !!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ilona!
    A kihűlt keverékhez kell hozzáforgatni a tejszínhab másik felét. Miközben hozzákeverjük az egy harmadát a robotgéppel igazából ki is hűl, így nem nagyon kell várni a másik felével.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...