2014. november 22., szombat

Mexikói rizs


Mexikói rizs


Hozzávalók:
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1 hagyma, kockázva
  • 1 piros kaliforniai paprika, kockázva
  • 1 cukkini, kockázva
  • 1 bögre konzerv kukorica
  • 1-2 paradicsom, kockázva
  • 1 bögre száraz fehér rizs vagy előre főzött barna rizs
  •  chili por ízlés szerint
  • 1/2 tk kömény
  • só és fekete bors
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt
  • 2 ek apróra vágott koriander levél vagy örleményből egy kevés
  • 1 ek olivaolaj
  • víz
  • 1kk delikát
  • 1 tk pirospaprika 
Mexikói rizs


Elkészítés:
  1. Ha barna rizzsel csináljuk akkor 2 1/2 bögre vízzel 40 perc alatt készül el. 1 kk. delikáttal és kb. 5 csipet sóval ízesítjük.
  2. Amikor már kész a rizs (barna rizs esetén, fehér rizs esetén nem szükséges előre megfőzni) egy nagy serpenyőben olajat hevítünk fel. Hozzáadjuk a hagymát, amit üvegesre pirítunk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és elkeverjük az olajjal. Az összenyomott fokhagymát, a kockára vágott paprikát hozzáadjuk, és 100 ml vízet hozzáöntünk. Addig főzzük, míg el nem párolog a víz. Hozzá keverjük a cukkinit és a kukoricát amit addig főzünk míg meg nem puhul ez kb 2 perc.
  3. Hozzáadjuka kockára vágott paradicsomot, rizst és 1 1/2 csésze vízet. Majd sózzuk, borsozzuk, chillizzük ízlés szerint illetve kevés köményt és koriandert adunk hozzá. Fedél alatt kb 20 perc alatt elkészül.
  4. Végül a reszelt sajtot olvasztjuk rá 1-2 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...