2014. július 19., szombat

Dubarry csirkemell

Egyszerű, de nagyszerű ebédötlet karfiolból, és csirkemellből.

dubarry csirkemell recept

Hozzávalók:
  • 750 g fillézet csirkemell
  • olaj
besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • só, bors, szerecsendió
  • 5 dkg sajt

Tetejére:
  • 1 nagy vagy 2 kis fej karfiol
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
  • A csirkemelleket megsózzuk, majd kisütjük. 
  • A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  • A besamelhez a vajat és a lisztet megpíritjuk, majd fokozatosan felöntjük tejjel. Folyamatos kevergetés mellet, sűrűre fözzük, ízesítjük, és végül beleszórjuk a sajtot. 
  • A csirkemelleket egy tepsibe fektetjük, rápakoljuk a lecsöpögtetett karfiolt, majd erre öntjük a besamelt, és végül megszórjuk a tetejüket sajttal. 
  • 200 fokon sütjük kb. 20-25 percet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...