2014. február 15., szombat

Sajtburgeres tészta

A mai ebéd, ami tényleg hasonlít a sajtburgerhez. Egyszerű és gyorsan megvan. A receptet egy amerikai oldalon találtam, és rögtön megtetszett. A hozzávalók arányán kicsit változtattam a tészta javára, emiatt egy kicsit több vizet fel, mint amennyit az eredeti recept írt. A hámozott paradicsom konzervet, leforrázott, meghámozott paradicsommal, vagy paradicsomszósszal is helyettesíthetitek, mert ahogy észrevettem a dolmioban is vannak paradicsom darabok.

gyors tészta recept


Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olaj
  • 500 g darált hús (marha)
  • 1 közepes hagyma
  • só, bors, paprika (ízlés szerint)
  • 1 doboz (240 g) hámozott paradicsom konzerv (apróra vágva)
  • 1 üveg paradicsomszósz (dolmio)
  • 5 dl alaplé (1 húsleveskocka + 5 dl víz)
  • 7.5 dl víz
  • 500 g tészta
  • 150 g cheddar sajt
  • 1 paradicsom
  • 2 darab újhagyma.


egyszerű gyors tészta recept


Az olajon megpíritjuk a darálthúst, és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a hámozott felszeletelt paradicsom konzervet, majd a paradicsomszószot. Ráönjük az alaplét, és a vízet, és beleöntjük a tésztát. Rátesszük a fedőt, és kb. 15 percig főzzük néha belekevergetve, amíg a tészta meg nem puhul. Ezután megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, és visszetesszük rá a fedőt 1-2 percre, hogy megolvadjon a sajt. Az apróra vágott paradicsommal és újhagymával tálaljuk.

gyors tészta recept

Gyors tészta recept




4 megjegyzés:

  1. De szép színes, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Manócska! Nicsak, hogy megújultál! Alig találtam ide. :)
    Nagyon jó a sajtburgeres recepted!

    VálaszTörlés
  3. Manócska, nicsak, hogy megújultál! Alig találtam ide. :)
    Nagyon jó ez a sajtburger recepted!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...