2013. július 6., szombat

Cseresznyés pite

A megszokott almás pite tésztájával készítettem a cseresznyés pitét, mivel most igen sok cseresznyénk van. :)

cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 kis doboz tejföl (175 g)
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só


Töltelék:

  • 1 kg cseresznye
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • ízlés szerint cukor (én nem használtam)


Tetejére:

  • 1 tojássárgája vagy a maradék tojásfehérje
cseresznyés pite

A puha vajat, a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral, és csipet sóval elkevert lisztet, végül pedig a tejfölt. Jól összedolgozzuk majd, fél órára hűtőbe tesszük.
Addig a cseresznyét kimagozzuk. A tésztát kiszedjük a hűtőből, kétfelé szedjük, és kinyújtjuk. Az első lapot kivajazott-kilisztezett tepsibe helyezzük, majd megszórjuk két evőkanál zsemlemorzsával. Erre rászórjuk a cseresznyét, és ha szeretnénk meghintjük cukorral. A tetejét ismét megszórjuk két evőkanál zsemlemorzsával. A második tésztát is kinyújtjuk, és a tetejére helyezzük. A süteményt villával megszúrkáljuk, tojással megkenjük, és 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. 
cseresznyés pite


1 megjegyzés:

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...