2012. december 30., vasárnap

Sajtos kifli - Sajtkrémmel és sonkával töltve


A család nagyon nagy kedvence a sajtos kifli. Ebből bármikor, bármennyi elfogy nálunk. Most egy kicsit felturbóztam a hagyományos receptet. Nekem jobban ízlik, mint az eredeti. Most csak a kiflik negyedét csináltam ilyenre, de következőre már legalább a fele adagba teszek sajtkrémet és sonkát.
sajtos kifli sajtkremmel es sonkaval

sajtkremes sonkas kifli lepesrol lepesre



Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 élesztő
  • Lapos evőkanál cukor

Töltelék:
  • 20 db kocka sajt
  • 10 szelet sonka


Tetejére:
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 20 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
Az élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatjuk, amelyben előzőleg feloldottuk a cukrot. A lisztet a sóval összekeverjük,majd az olajjal, a maradék tejjel és felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Legalább hagyjunk neki fél órát, de egy óra sem árt neki.
Ha a tészta megkelt öt részre szedjük és cipókat formálunk belőle. A cipókat kinyújtjuk, és 16 felé vágjuk (mint egy pizzát)
 Lépésről - Lépésre


lepesrol lepesre
 majd a vastagabb felébe egy negyed kocka sajtot teszünk és egy nyolcad sonkát. A tojássárgáját a tejföllel elkeverjük és a kiflik tetejét megkenjük vele, majd reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokon alul-felülsütéssel kb. 20 percig sütjük.
sajtos kifli


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...