2012. november 20., kedd

Egyszerű sajtos rúd


Megint csak a húgomnak sütöttem tízóraira valót, mint múltkor a csokis kekszet. Ő kérte, hogy most valami sós legyen. A recept a bögrés sütemények című könyvből van. Egyszerű is finom. Nagyon gyorsan elkészíteni. Szerintem kb. ugyanannyi idő, mint levelestésztából.  Még élesztő sem kell bele. Pár nap alatt elfogyott, de szerintem viszonylag sokáig eláll. Még élesztő sem kell bele.




Tésztához:
  • 3 bögre liszt
  • 1-2 teáskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 30 dkg reszelt sajt

Kenéshez:
  • 3 tojásfehérje


Szóráshoz:
  • sajt
  • magvak



A lisztet a sóval elkeverjük, és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és a reszelt sajtot. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tojásfehérjével megkenjük és megszórjuk sajttal vagy magokkal. 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.




A lisztet a sóval elkeverjük, és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és a reszelt sajtot. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tojásfehérjével megkenjük és megszórjuk sajttal vagy magokkal. 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a recept. Nincs mérlegem szóval pont jó, hogy bögrés. Nem vagyok egy nagy szakács, de szeretném valami sós finomsággal meglepni a vendégeim. Szombaton ki is próbálom.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...